Disseny del cartell i campanya per la Diada de Catalunya 2023

El cartell posa la llengua catalana amb les seves variants dialectals com a protagonista.

Les paraules "dibuixen la senyera descrivint els colors de les barres amb sinònims que demostren la riquesa de la llengua.


Encàrreg

Proposta d'una campanya flexible per encaixar amb la narrativa que farà de fil conductor de les celebracions d’enguany: “El català: una llengua, molts accents”. volem representar la unitat en la diversitat, exemplificant-ho en la llengua catalana com a punt de trobada, eina de futur i llegat compartit.

Per il·lustrar la diversitat, es girarà al voltant del concepte d’“accent”, a partir de diferents accepcions:

Variació fonètica: les pronunciacions característiques de les diferents variants dialectals del català en els Països Catalans. Una llengua nacional.

Influència lingüística: l’efecte que altres llengües poden tenir sobre els (nous o no) parlants del català en funció de la seva llengua d’origen. Una llengua d’acollida.

El caràcter social: les diferents percepcions socials de l’ús de la llengua atenent a la diversitat d’extracció social, ús generacional, etcètera. Una llengua compartida.


Proposta

Totes les variants del català arreu del territori, l’evolució de més de deu segles, el contacte permeable amb altres llengües i la mobilitat internacional dels seus parlants, fan que esdevingui una llengua viva, rica i plena. 

Les variants dialectals dibuixen la senyera descrivint els colors de les barres amb sinònims demostrant la riquesa de la llengua.  

Definim un sistema simple que permet personalitzar la bandera amb el concepte/ mot que es vulgui donant cabuda a noves formes influenciades per idiomes o per tendències. 

Posa en primer pla la bellesa de les paraules quotidianes reconeixent que tots els mots són essencials per mantenir un idioma viu.El cartell de la Diada permet la interacció digital a través de la realitat augmentada. Descarregant l’aplicació Artvive a qualsevol dispositiu mòbil (Android o iOS) i enfocant el cartell, aquest pren vida i mostra la diversitat dialectal mitjançant àudio i vídeo. L'interacció s'activa a totes les aplicacions amb la versió principal del cartell, ROIG, VERMELL, GRANA, CARMESÍ, postals, opis, banderoles...Suports circuit exteriors


Edificis emblemàtics


Espais naturals i històrics


WebApp per generar cartells personalitzats


Es van generar més de 17.000 cartells en 2 setmanes


Anunci de televisió


Portes Obertes al Palau de la Generalitat de Catalunya


Medalles d'or de la Generalitat


Acte institucional 11 de Setembre


Creativitat i disseny

Tipografia Akkordeon

Ajust tipogràfic

Motion

Web

Direcció artística actes

Driecció de campanya i producció
@governcat
​​​​​​​